Karma Kişiselim
Bugünün Tarihi :

17 Temmuz 2013

Windows 9 Geliyor !

Microsoft, Windows 8 ve Windows 8.1 ile tabletler için başarılı bir işletim sistemi sunmak için uzun süredir çalışıyor. Windows 8 ile istediği sistemi kullanıcılarına ulaştıramayan ve bir çok sorun ortaya çıkması üzerine Windows 8.1 (Windows Blue olarak da biliniyor)’in çıkacağı açıklandı ve geçtiğimiz haftalarda deneme sürümü yayınlanmıştı.

Microsoft hakkında çıkan bir çok dedikodu Windows 8′in ömrünün kısa süreceğini ve Windows 8 hatalarının düzeltilmesi için yeni bir versiyon çıkarılacağıydı. Bu iddia üzerine çıkarılan Windows 8.1 in ardından çıkan dedikodular, Windows 9‘un çok uzak olmadığını gösteriyor.

Windows 9 Çıkış Tarihi
win9-conceptÇıkan dedikodular olarak bahsettiğimiz Windows 9′un yayınlanma tarihi üzerine çeşitli iddialar öne sürülüyor. Bunun başında gelen iddia ise çıkış tarihi. TechRadar’ın yapmış olduğu habere göre Windows’un başındaki Tami Reller’ın sarfettiği ‘birçok satış sezonu’ sözleri Windows 8 için birkaç sürümünün yayınlanacağı üzerine yorumlanabilir.

Windows 9′un bir yükseltme mi yoksa sıfırdan bir işletim sistemi olarak mı geleceği kesin olmamasına rağmen -tüm yazının iddialar üzerine olduğu düşünülürse- oklar kesin olarak 2014′ü gösteriyor.

Daha Ucuz, Daha Küçük, Daha Çok Uygulamalı
win9-concept2Tablet sürümleri olarak öne sürülen Windows 8′i aslında Microsoft’un yaptığı bir ön deneme olarak görebiliriz. Özellikle bir çok sürüm ve yükseltme yapılacağı iddiaların öne sürülmesi, Microsoft’un bunu kabul ettiği anlamına gelebilir.

Peter Klein yaptığı bir açıklamada kullanıcıların ne istediğini anladıklarını ve fiyat aralıkları ile performansa göre cihazlar ortaya koyacaklarını öne sürmüştü. Buradan cihazın çeşitli özellikler ile satılacağını ve fiyatın değişkenlik göstereceği iddiası öne sürülüyor.

Şubat ayında Microsoft Career sayfasında verilen bir ilana göre Microsoft Windows ve Windows Phone için uygulamalar geliştirecek programcılar aradığını açıklamıştı. Bunu değerlendiren teknoloji uzmanları Windows’un yeni sürümünde daha farklı ve daha stabil uygulamaların bizlerle olacağını öne sürüyorlar.


Diğer Bilgilerden Kısa Kısa
Windows 9 üzerine sunulan diğer bilgilere göre, işletim sistemi cihazların daha fazla güç tasarrufu yapmasına olanak sağlayacak. Ayrıca yeni işletim sisteminin CPU kullanımını da azaltması planlanıyor.

Çıkan bir diğer dedikodu ise Windows 9′un vücut hareketleri desteği sunacağı. Yani alacağınız cihazınızda vücut hareketleri algılayacak bir donanıma sahip olursanız cihazınızı el kol hareketleriniz ile yönlendirebileceksiniz.


Benzer Konular

5 yorum :

  1. Adsız22:39

    bu ne yav? 8'mi alıcam ben 9'mu? 9 gelmeden, 10'nunda haberleri çıkar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi Bakalım.V9 Cıksında Görelim.Ama V8 Daha Hoşuma Gidiyor.Kullanıyorum

      Sil
  2. bizdaha 8'e geçmedik emice bi dur ya.

    YanıtlaSil

Yorum atın çekinmeyin, doğrulama kodu yok rahat rahat yapın yorumunuzu.:)

ANASAYFA | DESTEK OL | İLETİŞİM | REKLAM VER | TOZLU RAFLAR

© 2013 - 2014 | Eren Koçin
Eren Koçin