Karma Kişiselim
Bugünün Tarihi :

20 Haziran 2013

WordPress Faydalı Eklentiler

Merhaba arkadaşlar bu yayında sizlere Wordpressin yapı taşı olan eklentileri paylaşıcam. Biliyorsunuzki Wordpressi güzelleştiren şeyin bir kısmıda eklentilerdir diyorum ve sizler için faydalı eklentiler araştırdım ve silere sunuyorum. İyi bloglamalar...

- Akismet: WordPress sisteminin en gelişmiş spam yorum önleme eklentisidir. Kişisel siteler için bir ücret ödemeden kullanabilirsiniz.

- Contact Form 7: CAPTCHA desteğine sahip, Ajax tabanlı kurulumukolay iletişim eklentisidir.

- W3 Total Cache: Sitenizi önbelleğe alarak sunucu performansınınartmasını sağlar. Bu sayede sitenizin açılış süresi kısalır. W3 Total Cache eklentisi aynı zamanda HTML, CSS ve JavaScript dosyalarınızı küçültereksite performansının artmasına yardımcı olur.

- WP Super Cache: "W3 Total Cache" eklentisi ile aynı işe yaramaktadır. W3 Total Cache eklentisi size karışık gelirse bu eklenti ile kolayca sitenizinperformansını arttırabilirsiniz.

- Secure WP: Sitenizi güvenlik açıklarına karşı test edebilirsiniz. Ayrıcasadece birkaç adımda sitenizi daha da güçlü hale getirebilirsiniz.

- WP DB-Backup: Sitenizin yedeğini alabilirsiniz. Eklenti sayesinde zamanlanmış yedekleme de yapabilirsiniz.

- Wassup: Sitenizdeki kullanıcıların neler yaptıklarını, hangi sayfaları gezdikleri vb tüm istatistikleri görebilirsiniz. Ayrıca bu verileri bilgisayarınıza da indirebilirsiniz.

- Digg Digg: Bu eklenti sayesinde sitenize kayan paylaş butonları ekleyebilirsiniz.

- Simple Facebook Connect: Bu eklenti sayesinde sitenizi kolay bir şekilde Facebook sayfanıza bağlayabilirsiniz.

- WP Touch: Sitenizin mobil sürümünü oluşturabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar sitenizde kolayca gezinebilir.

- WP PageNavi: Sitenizdeki sayfaları istediğiniz şekilde sıralayabilirsiniz.

- WP e-Commerce: WordPress'i profesyonel eklentiler ile her türlü şekle sokabilirsiniz. Blog, portal, e-ticaret vb. İşte bu eklenti WordPress'i e-ticaret sitesi olarak kullanmanızı sağlar.

- WP Smush.it: Yahoo'nun Smush.it servisini kullanan bir eklentidir. Bu eklenti sayesinde resimlerinizin kalitesini düşürmeden boyutlarını küçültebilirsiniz.

- Google Analytics for WordPress: Analytics kullanıyorsanız bu eklenti sayesinde sitenizi pratik şekilde bağlayabilirsiniz.

- GTrans: Sitenizi Google Translate ile pratik şekilde diğer dillere çevirebilirsiniz.

- WP Polls: Eklenti sayesinde kolayca anketler oluşturabilirsiniz.

- NextGen Gallery: Fotoğraf galerisi oluşturmanızı sağlayan bu eklenti ile pek çok resmi kolayca bir sayfada toplayabilirsiniz. En çok tercih edilen galeri eklentileri arasında yer almaktadır.

-Maintenance Mode: Sitenizi bu eklenti sayesinde tek tıkla bakıma alabilirsiniz. Siz arka planda çalışırken ziyaretçileriniz bakım modunu görmüş olur.

- Watermark RELOADED: Resimlerinizin altına sitenizin ismini veya kendi isminizi otomatik olarak yapıştıran bir eklentidir.

- Redirection: Kaynak URL’den hedef URL’e yönlendirme yapıyor. Site içinde yönlendirmek istediğiniz linkleri bu bölümden kolayla kontrol edebiliyorsunuz.

Umarım işinize yaramıştır :)

Benzer Konular

7 yorum :

  1. Adsız01:31

    saol eren.

    YanıtlaSil
  2. Bunların çoğu eklentisiz oluyor,eklentiler siteyi yavaşlatır.

    YanıtlaSil
  3. Güzel bi paylaşın saol Eren.

    YanıtlaSil
  4. Sağol Knk Wordpress Geçerim Belki İnşallah Allah İzin Verirse Gececeğim. Belki Bu Yöntemleri Denrim :)

    YanıtlaSil

Yorum atın çekinmeyin, doğrulama kodu yok rahat rahat yapın yorumunuzu.:)

ANASAYFA | DESTEK OL | İLETİŞİM | REKLAM VER | TOZLU RAFLAR

© 2013 - 2014 | Eren Koçin
Eren Koçin